Richard B. Hays: Visszafelé olvasás – Négyszeres evangéliumi tanúságtétel

1.500Ft

Cikkszám: AD671 Kategória:

Leírás

Hermeneutikai Füzetek 38.

„Richard Hays könyvei azt az alapvető belátást erősítik bennem, hogy Isten Igéje párbeszédet kezdeményezett. Azokkal, akik a szent iratokat leírták, és azokkal is, akik ezen iratok olvasói. Hays azonban mélyebbre nézett annál, amit fogalmi gondolkodásnak szoktunk hívni: az intertextualitás gondolatkörével végső soron azt vizsgálja, hogyan szólal meg az Igében a még kimondatlan, hogyan szólítja ma is „mélység a mélységet”.

(Martos Levente Balázs r.k. teológus, a Központi Szeminárium rektora)

„Richard B. Hays könyvének fő tézise vitát kockáztat, mert egyrészt igazhitűnek gondolt, másrészt tudományosnak vélt előítéleteket foszlat. De leginkább érzékeny olvasásra tanít: együtt-olvasni az evangéliumokat Jézus Krisztus istenségének fényében.”

(Szabó István ref. püspök, egyetemi tanár)

„Richard B. Hays markáns és határozott hangja az elmúlt évtizedek Újszövetség-kutatásának, aki sokakat inspirált arra, hogy lezártnak gondolt hermeneutikai és írásmagyarázati utakat újranyissanak, és újra meghallgassák a teológiatörténet megcáfoltnak gondolt, de valójában csak elfeledett bibliamagyarázóit. A visszafelé olvasott Biblia valójában mindannyiunkat előbbre visz az ige megértésében”

(Pecsuk Ottó ref. egyetemi docens, a Magyar Bibliatársulat főtitkára)

„Nagyon jónak, hiánypótlónak tartom a kötetet. A történetkritika, mint módszertan, mára elfáradt, elgépiesedett, a modernkedő irányzatok pedig képtelenek pótolni az egészséges igemagyarázat igényét. Vissza kell térnünk a szöveghez: Hays segít minket ezen az úton.”

(Bácskai Károly ev. egyetemi docens)

További információk

Tömeg500 g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Richard B. Hays: Visszafelé olvasás – Négyszeres evangéliumi tanúságtétel” értékelése elsőként